Две тежки престъпления разтърсиха София и Бургас. При първото мъж бе

...
Две тежки престъпления разтърсиха София и Бургас. При първото мъж бе
Коментари Харесай

Адвокат Людмил Рангелов: Възможно е убийството на Пейо Пеев да е инцидент

Две тежки престъпления разтърсиха София и Бургас. При първото мъж бе погубен от жена си и тъща си, а при второто наследник намушка майка си.

" Престъпленията са задоволително тежки за доживотна присъда без право на подмяна. По същността си това са битови убийства, само че в същото време това са убийства при изискване на домашно принуждение. Къде са неправителствените организации да провеждат в този момент митинги? Убийствата са осъществени с особена свирепост и по изключително непосилен метод ", коментира адвокат Людмил Рангелов в студиото на  " Денят ON AIR ".

По думите му зад убийството в Бургас стои основният въпрос било ли е лицето вменяемо все още, в който е направило действието, намира ли се в абстиненция на шизофрения, съчетана с приложимост на опиати. 

" Квалификацията е по няколко индикатора. Първо - по майка, второ - при изискване на домашно принуждение и трето - по изключително нечовечен и непосилен метод. Многобройните удари, които са били нанасяни, през това време тя е усещала какво се случва и е страдала. Ако приемем, че го е направил при изискване на вменяемост, не изключвам да получи оптималната висока присъда ", сподели юрист Рангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че за времето от Коледа до през днешния ден има още три сходни убийства. Според него страната има голям проблем.

" Оставиха тези лица безусловно неконтролирани, откакто изчезнаха психиатричните диспансери ", добави юристът.

По думите му от позиция на Наказателния кодекс наказванията са оптимално тежки и там проблем няма, само че от позиция на контрола върху лица с психологични проблеми - там страната съвсем отсъства, макар че има задоволително експерти психиатри.

" Нещата са по-сложни при убийството в София, тъй като е допустимо и да е случай. Ясно е, че тъщата е ненавиждала шурей си, само че надали го е подготвила дотам, че той да седне в колата и тя да го удуши. Имало е някакъв изострен спор, мъчно е да се каже от кого е провокиран. 2-3 минути, до момента в който е осъществявано душенето, е съзнавал какво става ", уточни гостът.

Той добави, че на основата на ДНК тест може да се откри биологичния генезис на детето, поради което се счита, че е почнал спорът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР